home  -  tijd in BEeld  -  bibliografie  -  werken  -  feuilleton  -  nieuwsbrief  -  de media  -  zeijlstra  -  zeerust  -  diversen

gepubliceerd in juni-november 1998
laatste wijziging 02/10/2019
reacties en suggesties: e-mail naar simon kuipers  
Terug naar de
vorige pagina

"Lawaai in Luxemburg" 

door René Verhulst

In 'Lawaai in Luxemburg' hebben Arie Roos, Jan Prins en Bob Evers opdracht van Pa Roos gekregen om zijn administrateur Bierkoop te achterhalen. De vader van Arie is de baas van de Roos Rederijen.Bierkoop heeft er jaren een dubbele boekhouding op nagehouden, waardoor de rederij fors benadeeld is. Bierkoop is erin geslaagd om het geld naar Luxemburg te brengen en zit daar nu van zijn pensioen te genieten, onwetend van het feit dat de drie vrienden hem op het spoor zijn gekomen.
Als de D-trein waarmee ze naar Luxemburg reizen in Ettelbruck een tussenstop maakt, krijgt dikke Arie honger. De jongens stappen een café binnen en raken verwikkeld in een vechtpartij. Jan Prins houdt het hoofd koel en gaat de vechtersbazen achterna. Bij een ruïne ontdekt hij tot zijn schrik dat hun oude vijand Breitstein betrokken is bij het uit Europa smokkelen van oorlogsmisdadigers. Samen met de Amerikaanse FBI gaan de jongens in de achtervolging.
De achtervolging gaat met veel lawaai gepaard en leidt via Luxemburg stad naar de Vogezen. Gaandeweg hebben Jan, Arie en Bob meer last van de FBI dan voordeel. Door Arie weten ze het spoor van Breitstein weer op te pikken. In een verlaten stuk van de Maginotlinie vindt de afrekening met Breitstein plaats. Vervolgens moet dan ook Bierkoop nog in de kraag gepakt worden. Die blijkt bijna net zo slim als Arie.
Een typisch Bob Evers boek vol spanning en avontuur. Het laat niemand met rust voor de laatste bladzijde is gelezen


Hoofdstukindeling

'We kunnen hier mooi wat eten,' zei de dikke jongen
Ontmoeting bij een ruïne
Jacht op Breitstein
Bob zet een hotel op stelten
Lawaai in Luxemburg-stad
Een politie-agent met perikelen
Op weg naar Frankrijk
Dolle autorit met twee jagers
Schermutselingen bij de Maginot-linie
Masters geeft een auto weg, maar niet zijn pistool
De jacht op Bierkoop

Nawoord

Over de schrijver

René Verhulst (1960), die in het dagelijks leven lid was van de Utrechtse gemeenteraad voor het CDA en tevens wethouder van deze stad, daarna burgemeester van Goes werd en tegenwoordig burgemeester van Ede is en met vrouw, dochter en zoon een gelukkig gezin vormt, had in 1998 nog wat tijd over.

Die besteedde hij graag aan her (her-)lezen van oude en nieuwe Bob Evers boeken. Maar omdat hij die inmiddels wel uit zijn hoofd kent, besloot hij er zelf maar eentje te schrijven.

Verhulst publiceerde Lawaai in Luxemburg oorspronkelijk tussen juni en november 1998 als feuilleton in de Bob Evers mailinglist (meer info via de centrale Bob Evers pagina).
 

Over het boek

"Lawaai in Luxemburg" is in juni 1999 in het bekende pocketformaat verschenen, uitgegeven door Tante Kee Pocketboots. Deze uitgave is niet bij de reguliere boekhandel verkrijgbaar.

© René Verhulst 1998